В Афганистан Хари убил 25 талибани – не ги приемал за хора, а за шахматни фигури

Принц Хари е убил 25 талибански бойци, докато е бил на мисия в Афганистан като част от британската армия. Това стана ясно от мемоарите му Spare, които погрешно излязоха по-рано в Испания.

“Това не беше статистика, която ме изпълни с гордост, но и не ме накара да се засрамя. Когато се оказах потопен в горещината и объркването на битката, не мислех за тези 25 като за хора. Те бяха шахматни фигури, премахнати от дъската. Лошите хора бяха елиминирани, преди да успеят да убият добри”, пише по-малкият син на крал Чарлз III.

Няколко ветерани, с които той е служил в Афганистан, обаче остро го разкритикуваха за направеното твърдение. Бившият офицер от армията полковник Ричард Кемп каза пред Би Би Си, че коментарите му са “зле преценени”, тъй като никой в британската армия не е обучаван да гледа на врага като на по-малко човек. Освен това изнасянето на данни за извършени убийства може да подкопае сигурността на Хари и да провокира хората да искат да отмъстят за стореното от него.

Според бившия кралски командос Бен Макбийн принцът е нарушил неписано правило да се мълчи за военни мисии в чужди държави и по този начин е изгубил репутацията си сред военните. Той даже го призова в социалните мрежи да млъкне по въпроса и просто да продължи да живее живота, който си е избрал в САЩ.

Представител на талибаните пък коментира пред в. “Дейли мейл”, че Хари е голям неудачник, който се опитва да привлече вниманието, и фактът, че “шахматните фигури” управляват в Афганистан, докато той се бори за място в кралското семейство, е красноречив.

В книгата Хари разкрива, че е загубил девствеността си на 17 г. с по-възрастна от него жена в поле зад много оживена кръчма, а въпросната дама се отнасяла с него като с “млад жребец”.

“Аз я възседнах бързо, след което тя ме плесна по задника и ме отпрати. Една от многото грешки, които допуснах, бе, че това се случи в полето, точно зад един доста оживен пъб. Без съмнение някой ни е видял”, пише принцът. След случката той е посетен в колежа, където учи, от бодигард от двореца. Оказва се обаче, че причината е друга – пресслужбата на Чарлз била информирана за предстояща публикация, че Хари приема наркотици, което по думите му било лъжа. Все пак той признава, че на няколко пъти е вземал кокаин и пушил канабис, също така халюцинирал, че боклукчийско кошче му говори, след като ял магически гъби.

В мемоарите си принцът определя като грешка, че е търсил онлайн секссцени с бъдещата си съпруга Меган от нейни филми, когато двамата започват да излизат. Шегува се, че се нуждаел от “терапия с електрически шок”, за да заличи видяното.

Хари хвърля светлина и какво е довело до скандала между Мегън и жената на брат му. Кейт направила физиономия на отвращение, когато Мегън я помолила да ѝ услужи с гланц за устни на събитие, на което отивали заедно. След това се засегнала, когато пък ѝ подхвърлила, че има “бебешки мозък”, тъй като все още хормоните ѝ бушуват след раждането на третото ѝ дете. Тогава дори принц Уилям се намесил в защита на жена си, казвайки, че е прекалено грубо. Мегън пък му отвърнала да не размахва пръст пред лицето ѝ.

Мемоарите Spare трябва да бъдат пуснати във вторник, но преди това се очаква да излязат няколко интервюта с Хари за американски и английски телевизии, в които той да рекламира книгата си. Тя вече предизвиква най-голямото сътресение в британското кралско семейство след скандалния развод на родителите му Чарлз и Даяна през 1996 г.

Книгата на принц Хари се появи в Испания дни преди официалната ѝ премиера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *