Всички се дразнят на модела „Доган“, но той управлява страната

Откакто се създаде коалицията ГЕРБ и т.нар. патриоти, най-сериозната патерица, укрепваща стабилността на управлението през последните години, е ДПС. Реакцията на Мустафа Карадайъ след балотажа е фалшива“. Това каза бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

„При обсъждането на бюджета за следващата година ще се разкрие как между първия тур на изборите и балотажа правителството прие проектобюджета, в който увеличи осигуровките за земеделските стопани, но и гласува за собственика на „ТЕЦ – Варна“ Ахмед Доган 250 млн. лева, уж за разширяване на пристанищния комплекс, който е част от активите на ТЕЦ-а. Това показва, че ДПС и управляващите се притесняват от предстоящите скандали“, допълни Октай пред БНР.

По думите му ДПС се опитва да си вдигне цената и да „замъгли този бюджетен хонорар“, който е израз на „благодарност“ от страна на министъра на финансите и министър-председателя за това, което управляващата партия е получила от Движението за права и свободи и на първия тур на местните избори, и на балотажа. „ДПС не издигна свои кандидати в ключови за движението градове“, отбеляза бившият зам.-председател на партията. Според него, ГЕРБ  ще отстъпи пред ДПС за още предимства, от които се облагодетелстват хора, приближени до модела „Доган“. „Всички се дразнят на модела „Доган“, но този модел управлява страната“, заяви Октай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *