Водачът на листата на ДПС-Плевен лъсна в имотни афери

Водачът на плевенската листа на ДПС Марио Рангелов е забъркан в куп имотни афери, показа проверка. Той и сестра му Ася се герои в множество разследвания за далавери в Червен бряг, където и двамата преди време бяха общински съветници. Става въпрос за мистериозно придобиване на общински имот в центъра на града за без пари, за масово даряване на земи от пенсионери и за обществени поръчки.

Историята за приватизирането на хотелския комплекс „Таганрог“ е разказана от btv, а телевизията се чуди как е възможно имотът за над 1,2 млн. лв. да бъде продаден, но в касата на местната власт да не постъпи нищо. През 2016 г. общинското дружество „Обществено хранене” на Червен бряг дава под наем имота – 9-етажен хотел, огромен ресторант, закусвалня, дискотека, магазини, на две частни фирми. Според инвестиционния план те трябва да направят подобрения, които обаче така й не стават факт. Данъчната оценка е близо 1,2 млн. лева, а в един момент се прави анализ, който оценява това на 350 000 лв. Ако договорът се прекрати, общинското дружество трябва да върне инвестициите и да плати неустойките.

В подписания договор има инвестиционен план в размер на 200 000 лв. При прекратяването му наемодателят дължи 110 000 лв. неустойки. Така се оказва, че общинското дружество дължи на частните фирми 310 000лв. Общинските съветници се съмняват, че реално имотът в центъра на града е придобит от Марио Рангелов от ДПС. Неговото име фигурира като вносител на месечния наем за имота на вносната бележка.

В същото време, сестрата на кандидат – депутата от ДПС Ася Рангелова е получила като дарение стотици декари земя на територията на общината и то предимно от пенсионери. Тя е изкупила много земи и имоти от 2014 г- до 2017 г. Пенсионери споделят пред местна медия, да дарените е само на хартия, а Рангелова си е плащала за земите в брой, което означава укриване на данъци. Търговци от Червен бряг споделят, че дамата е наела и повечето от реновираните на общинския пазар помещения и то срещу висок наем.

Марио Киров държи половината от капитала във фирма „Про-ленд“ ООД, която е „водещ производител и вносител на плодове, зеленчуци и зърно“. Фирмата разполага със стотици декари производствени площи, на които се отглеждат избрани сортове плодове и зеленчуци по водещи европейски технологии. Освен това Марио Кирилов е едноличен собственик на „Лора 2007“, която се занимава с отглеждане на зърно и маслодайни семена. Сестра му Ася Рангелова е собственик на „Сияна 24“ ЕООД и се занимава с търговия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *