ВМРО поиска президентска република

България да стане президентска република, да има Конституция и по-малко депутати. Това са част от исканията на ВМРО. В приоритетите им е заложено намаляване на правомощията на банките и ЧСИ-та, както и категоричност за еднонационална държава.

Приоритетите бяха представени от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференция след проведеното заседание на Изпълнителния комитет.

ВМРО като най-голямата патриотична формация – това показаха избирателите, има няколко варианта – самостоятелно – както на последните избори – нямаме от какво да се срамуваме. Втори вариант – да се опитаме да направим тюрлюгювеч за повече гласове – това е неприемлив вариант. Третият и близък до нас вариант да се търси обединение на патриотичния вот и формации, които споделят нашите идеи за патриотичните семейни ценности. Това обаче пак не може да стане чисто на база сбор гласове и проценти, а може да се случи на база някои принципи, посочи той.

А що се отнася до истинските патриотични формирования, сдружения и партии, то аз призовавам ние, лидерите, да направим крачка встрани, да загърбим личните противоречия, за да спрем нихилизма и пълзящото национално предателство, което превзе миналия парламент!, заяви Каракачанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *