Владислав Горанов е купил офис имоти за 750 000 лева

Фирмата „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, която е еднолична собственост на бившия финансов министър Владислав Горанов, е закупила помещения за офиси в София на стойност 752 994 лв. Това сочи проверка на вестник “Сега“ Сделката с продавача „Лазур 94“ АД е сключена на 27 май

Бизнес имотите се намират в блок 11 на бул. „Цариградско шосе“. Първият имот е офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като „учебна занималня на две нива“ и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе.

Бившият финансов министър е декларирал за последно пред държавата, че има 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Той има консултантска фирма, която още не е публикувала годишен финансов отчет.

Владислав Горанов беше финансов министър по време на последни два кабинета на Бойко Борисов. Той напусна постта на 24 юли миналата година. Тогава Борисов обяви, че ще отстрани министри поради съмнения, че обслужват ДПС и бившия депутат бизнесмен Делян Пеевски. Един от отстранените бе именно Горанов.

В имуществената си декларация за 2019 г. той декларира два апартамента – от 82 кв.м, придобит през 2007 г., и 50 кв.м, придобит през 1997 г., припомня “Сега“. Той декларира, че ползва безвъзмездно апартамент от 180 кв.м., който е предоставен от своите кръстници.

Жилището се намира в луксозния комплекс „Есте хоум“, построен от фирма на братя Домусчиеви. От три години спецпрокуратурата не може да приключи разследването за апартамента, в който живее Горанов.

От Дубай Васил Божков обяви, че е дал над 60 милиона лева на Бойко Борисов и Владислав Горанов като рекет, за да не закачат хазартния му бизнес в България. Божков казва, че за всякакви въпроси, свързани с Държавната комисия по хазарта, той е държал връзка лично с Горанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *