Виктор Николаев с остра реплика към Дариткова: “Може би ако си говорите сама, ще ви е по-лесно”

Водещията на “Здравей, България” по NOVA Виктор Николаев репликира председателят на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова, след като на няколко пъти нито той, нито водещата Лора Инджова можаха да зададат въпросите си.

“Може би ако си говорите сама, ще Ви е по-лесно… Без журналистически въпроси”, каза Николаев.

Това стана по време на живо включване на Дариткова в предаването, в което тя бе поканена да коментира вчерашните срещи на парламентарните партии с президента Румен Радев по повод евентуални промени на Изборния кодекс и темата за видеонаблюдението по време на предстоящите парламентарни избори през март 2021 година.

На въпроса “Само заради липсата на интернет ли не искате да се допусне онлайн преброяване?”, Дариткова отговори с: “Моля да не ме прекъсвате и да ме изслушвате, аз бях достатъчно търпелива, за да ви изчакам с всички включвания” (преди началото на нейния сегмент).

Репликата й беше последвана от реакция на Виктор Николаев, който я призова да не пренебрегва журналистическите им въпроси и й напомни, че “ако ви се струва, че говорим едновременно, това е и заради закъснението на звука”.

Изглежда Дариткова отново изпусна нишката, защото не репликира повече водещите, а отговори, че “сама не може да взема решения за това дали да се промени Изборния кодекс”.

На многократните въпроси от водещите на сутрешния блок на Нова ТВ защо все пак не се разреши заснемането, дори да не се излъчва пряко, Даниела Дариткова определяше това предложение като “детайл, който няма отношение с проблема на настоящите избори” и обяви, че манипулации на ниво “отчитане на гласове” не са възможни.

Липсата на конкретен отговор изпъкна още повече, след като Дариткова се подразни, че журналистите я прекъсват и настояват да се върне към основната тема на въпросите си. Забавянето на звука при връзките от кулоарите на парламента доведе до пълно объркване на разговора.

“Да, наистина ми се струва, че говорим един върху друг, затова зрителите не чуват какво обяснявам”, отново каза Даниела Дариткова.

Дариткова не отговори и на въпросите дали ГЕРБ биха влезли в коалиция с БСП или с ДПС, ако резултатът от вота е такъв, че парламентът не успее да произведе друго мнозинство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *