Взрив в оръжейни складове на Емилиян Гебрев!

Взрив в складове за боеприпаси на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Инцидентът е станал около 4 часа тази сутрин в района на Карнобат в складове на „Емко“, съхраняващи боеприпаси с отпаднала необходимост. Няма жертви и пострадали, предаде bTV.

Складовете се намират на територията на бившите военни поделения на Карнобат в местността известна като „Погребите“. Площта е около 220 декара. Районът е отцепен. На място са противопожарни екипи.

„Към момента има само тлеене на определени огнища на мястото. Пожарната чака 2 дрона, които ще огледат мястото отгоре. Има технологично време, което трябва да мине, за да се влезе на място и да се направи оглед за щетите“, каза зам.-кметът на града Стефка Иванова.

Оръжейният производител и собственик на „Емко“ Емилиян Гебрев съобщи, че към 4 ч. сутринта е избухнал пожар с лек взрив преди това.

„Какво точно е станало – това е в компетенцията на разследващите органи. Съгласно правилата, по-рано от 24 часа никой няма достъп до мястото, където се е случило. Това са складове, в които се съхраняват боеприпаси с отпаднала фирмена необходимост, на които не е решена съдбата – дали да бъдат унищожени или преработени“, каза оръжейният производител.

По информация от кмета на Карнобат Георги Димитров това е първият подобен инцидент в тези складове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *