Венци Чикагото нападна личен лекар заради поставена ваксина (видео)

Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, нападна личен лекар в русенското село Ново село. От видео, излъчено на живо във Фейсбук, става ясно, че причината за нападението е поставена ваксина срещу Covid-19 на пациент с операция на сърцето, което според Ангелов и жена му е имало фатални последици.

Ангелов и съпругата на починалия пациент – Жечка влизат в здравната служба и започват да търсят сметка на д-р Ивайло Иванов за поставената ваксина. Ангелов го пита защо му е поставил ваксина Janssen, при положение, че мъжът е със сърдечна операция. Ангелов започва да крещи и изисква кратката характеристика на ваксината, при което лекарят бута телефона му и казва, че не иска да бъде сниман. Оттам започва спречкване, след което се виждат окървавения лекар и Ангелов, който също е пострадал. Венци Чикагото пита лекаря защо го бие. В инцидента се намесва и полицията, която започва да снема обяснения от двете страни.

Ангелов се обръща към лекаря с думите: “На салата ще те направя. Твоето място е в Белене. Ще те убия ти казвам, бе, ей, мършо“.

На последните избори Венцислав Ангелов се кандидатира за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми с документите. Той е известен и като редовен участник в протести срещу ваксините, мерките и “Измамата Covid”

 

По информация на БНТ починалият Димо Станев работи в Германия от 8 години. Работодателят му обаче го предупредил, че без ваксина повече няма да може да кара багера на строежа. 49-годишният мъж, който е с пет сърдечни операции и пейсмейкър се прибира в родното си село и се имунизира. След имунизацията вдига температура и ръката му изтръпва. Според жена му Жечка лекарят не  е обяснил възможните последствия от ваксината.

След 12 дни Димо Жеков умира, а в епикризата пише, че причината е сърдечен арест. Съпругата му, която членува в партията на Венцислав Ангелов „Истината и само истината“, решава заедно с Ангелов да отидат при д-р Ивайло Иванов и да му потърсят отговорност.

Българският лекарски съюз сезира прокуратурата за случая и настоя за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов.

“Български лекарски съюз е категоричен, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата и настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост! Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими!”, казаха от БЛС.

Съсловната организация е категорична, че подобна агресия е грозна, унизителна, крайно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и настоява за бързи действия от страна на Прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност  виновните.

От съсловната организация припомниха, че на телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *