Васил Терзиев си тръгва! Ще се върне ли Йорданка Фандъкова?

Вероятността изборите за столичен кмет да бъдат касирани е огромна и това ще стане ясно съвсем скоро след произнасянето на съда. До проверка се стигна след жалба от Ваня Григорова, която остана на второ място в гласуването с разлика от около 5000 гласа на балотажа.

След проверка на по-голяма част от протоколите се оказало, че няма почти нито един, който да не е сгрешен. Любопитното е, че ощетена се оказвала не само Ваня Григорова, но и в някои случаи и самият Васил Терзиев.

Всичко това ще доведе до неизбежно касиране на изборите и нов вот на столичани. Противно на очакваното, Васил Терзиев въобще не приемал драматично вероятността да напусне кабинета си на ул. „Московска“. Негови познати споделят как вече е съжалявал, че въобще е решил да се кандидатира за кмет, тъй като не си представял, че работата му ще бъде свързана с толкова много скучни административни задължения.

Освен това бил загубил 10 милиона за времето, откакто е градоначалник, тъй като вече не ръководи собствения си бизнес. Терзиев от известно време търсел повод да се оттегли елегантно от поста и евентуалното касиране на изборите би било идеален вариант за самия него, пише „Филтър“.

Специалистът в областта на IT технологиите си дал сметка, че кметското място няма да се окаже очакваната ракета носител за още по-шеметна политическа кариера.

С оглед на събитията ГЕРБ също ще бъдат изправени пред дилемата кого да издигнат за поста. Със сигурност Борисов нямало да заложи пак на Антон Хекимян, но можел да издигне най-накрая бившия шеф на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който има сериозен опит с проблемите на общината, където работи от десетилетия. Гербери лансирали и изключително екстравагантната идея – да бъде издигната отново кандидатурата на Йорданка Фандъкова. Въпреки някои критики, които понасяше, докато бе начело на общината, в сравнения със своя наследник тя се справяше впечатляващо добре с кризите в близо двумилионна София.

Това вече се признава дори от опонентите й, които признават, че сегашната бъркотия в столицата става вече твърде плашеща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *