Василев към Атанасова: Опозицията да одобри вашия председател на НС?! Това е наивност или задкулисие

Парламентът се самоблокира като Конституция, случва се пълен абсурд, ядоса се Йордан Цонев

 

Скандал в пленарна зала се заформи заради невъзможността да бъде избран председател на НС. От трибуната Десислава Атанасова призова към консенсус, за да не се руши държавността. 

Тези, които за първи път в тая зала, трябва да спазват правилата. Ние сме осъзнавали как ни е подреждал вота на българските граждани и при Ива Митева от ИТН, и при избора на Никола Минчев.

Тогава ние за 47-то НС не излъчихме кандидат. Съветвам всички ни към повече разум, защото законодателният орган не би  могъл да функционира без председател. Всички говорихме за кризи, за отговорност, всички говорихме за решения. Как да намираме решения, ако изобщо не може нито комисии да заседават и да бъдат избрани, при условие, че нямаме елементарен консенсус.

Твърдя, че ако всеки зачита волята народна – Глас народен ,глас Божи. Ясно е коя е първата партия и има най-голямо доверие, заяви Атанасова.

Да спрем да рушим спадащия рейтинг на НС и държавността.

Ясно обявихме, че ще имаме кандидатура. Когато обявихме Минчев за председател, гласувахте против. Нормално е опозицията да гласува срещу вашата кандидатура, припомни на Атанасова Асен Василев.

Най-нормално е първата политическа сила да си осигури мнозинство, за да няма конституционна криза проведопхме дълги консултации с три други сили, прожектирани пред целия народ.

Направихме трудна коалиция, беше избран Никола Минчев с ясно изразено мнозинство за председател на парламента. Това да издигнеш председател, с надежгда че опозицията ще го подкрепти е или наивност, или задкулисни договорки. Не си говорим по дивани и сараи. Ние взимаме ясни решения пред българските градани, заяви Асен Василев.

Отдавам думите ви на вашата неопитност, да не говорим за задкулисие и договорки, призова Данчо Цонев от ДБ.

Никой не е обещанвал, че ще блокира НС в първия си ден. Всичко,у което имаме да реализираме зависи от това тук да застане човек, избран от всички нас. Какво политическо има да се избере председател? Затова е прието първата сила да избере, отсече Цонев.Каква демонстрация правим и на кого?,ядоса се зам.-шефът на ДПС.

Айде, да не кажем вие ксои сте, обърна се той към Асен Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *