Валери Симеонов: Червени кхмери хвърлят яйца, защото нямат калашници

Какво ще донесе този експертен кабинет, освен временна слава на Каракачанов като вносител на такава идея, попита той

Тези, които ги виждате по площадите, са червени кхмери в български вариант. Те хвърлят яйца, защото нямат калашници. Действията им са израз на нечовешка омраза. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„В Камбоджа имаше червени кхмери, които раздаваха правосъдие и разстрелваха всеки, който смятат за свой политически противник. Тези, които ги виждате по площадите са червени кхмери в български вариант. Те казват, че нямало друга истина, освен тяхната. Това е нещо като възобновен 9 септември, когато са избивали по улиците по-богатите хора или тези, които са смятали, че са свързани с тогавашното управление“, коментира той.

Той коментира и исканата оставка от страна на БСП и на ДПС на председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Тя е изключително сериозен политик, много отговорен човек и обаятелна жена. Такова съчетание на качества рядко се среща в политиката. Каква оставка? Къде виждате някакво недоволство или основание? Пет квартални благоевградски хулиганчета са се събрали и я замервали с яйца. Това ли са значимите събития?“, попита Симеонов.

„Не стои на дневен ред оставката на Караянчева. Тя си върши работата“, добави той.

„Убеден съм, че е имало връзки на високо ниво между ГЕРБ и ДПС. Сега мисля, че те са прекъснати. Скъсани са вече от началото на протестите, когато лично лидерът на ГЕРБ пожела да демонстрира, че няма връзки с партията на Доган. Оставките на тримата министри бе външна форма, а за мен те не бяха свързани с ДПС. Оттеглянето им бе нещо като отговор на исканията на улицата“, коментира лидерът на НФСБ.

„Забеляза се коренна промяна в поведението на ДПС в парламента. Те не подкрепят основни предложения на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти“, добави той.

„Структурите на НФСБ в Североизточна България още в самото начало на управлението на това правителство ни атакуваха с искания за освобождаване на членове на ДПС, които продължаваха да си стоят на своите длъжности. Опитахме да постигнем промени. Почти не успяхме. Забеляза се обаче тогава преминаване на местни лидери на ДПС към ГЕРБ. Реализаторът на този процес бе Цветан Цветанов“, подчерта депутатът.

На въпроса дали е възможно общо явяване с новата му партия на избори, Симеонов отговори, че с всички български партии бе ДСП може да има коалиция.

„Искания от Обединени патриоти за експертен кабинет няма. Това е въпрос, който не е обсъждан. Лидерът на ВМРО го хвърли в общественото пространство. Аз не мога да отговарям за всяка дума на моите партньори. Тази идея е несъстоятелна. Откъде ще намериш за 6 месеца експерти, които да познават толкова добре работата в институциите, за да продължат да функционират без сътресения“, обясни той.

„Винаги, когато има смяна на министър, следват поне четири месеца работа с нисък коефициентът на полезно действие. Защо да го причиняваме това на България? Какво ще донесе този експертен кабинет, освен временна слава на Каракачанов като вносител на такава идея“, подчерта депутатът.

Най-ниската пенсия вече е 300 лева, както обещаха Обединени патриоти, добави той.

„Вчера съм пуснал сигнал, че депутатите на БСП не носят маски въпреки, че са задължителни в закрити помещения. Не може децата в училищата и хората в градския транспорт да са с маски, а ние да демонстрираме такава нагла дискриминация спрямо всички останали“, заяви Валери Симеонов.

Той коментира и ветото върху Изборния кодекс, като изтъкна, че това е „поредния каприз на вечно недоволното дете Румен Радев, което винаги тропа с крачета и от нищо не е доволно“.

„Заради пандемията не може да се реализира машинно гласуване. Срокът за поръчване и доставка на тези машини е минал. Останалото са политически ходове, пируети за удовлетворяване на очакванията на улицата, че мантрата „машинно гласуване“ ще направи изборите честни“, каза още Валери Симеонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *