Валери Симеонов за сблъсъците снощи: Запалянковци подложиха на риск живота на полицаите

Депутатите от БСП отново призоваха за оставка на правителството

„Това е позорна страница за България. До там не трябваше да се стига. Бяха изкарани запалянковци, пиротехнически средства, подложиха на риск живота на полицаите“, заяви зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов.

По думите му сблъсъците снощи са били инициирани от платени провокатори.

„Протестите освобождават гражданска енергия. Когато се изкривяват нещата, не е добре за никого. Това няма да свърши скоро“, заяви Валентин Николов от ГЕРБ.

Хората, които протестират с чисто сърце и спазват закона – моите уважения“, каза Димитър Главчев от ГЕРБ. Той коментира, че снощи не се е видяло истинското лице на гражданите, които желаят промяна.

„Тези, които искат промяна се отдръпват от такива провокации“, коментира той и допълни, че се „покланя на полицията“ за здравите нерви.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ призова протестите да продължат, но по мирен начин, без провокации.

От БСП призоваха за оставка на правителството. „Това е единствената възможна развръзка. Намираме се във военно положение“, коментира Крум Зарков.

„Аз отивам на работа омерзен. Откакто 50 дни дни хората протестират, ние вътре се занимаваме с неща, които не ги интересуват. Оставаме само заради Изборния кодекс“, коментира Таско Ерменков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *