бТВ, благодарим за кошмара! Предпочитаме истината

Беше страхотна! Овладя ужасна ситуация, както никой друг не би успял! Не слушай какво се говори… Номер едно си! Тези изрази, съчетани с прегръдки и дори някоя отронена сълза ще бъдат продължението на скандала, разразил се тази сутрин по бТВ. Нито една дума от успокоителните скечове посветени на водещата Мария Цънцарова няма да е вярна. 100% лицемерие.

И тя го знае и тези край нея го знаят. Човек прави грешки и в това няма нищо лошо – такъв е животът. Лицемерието е лошата услуга – то успокоява хората, които не смеят да погледнат себе си реално, да си направят самооценка. Те живеят заради лицемерието и дори вярват на наградата „Жена на годината“ в област „медии“. А тя е от категорията гранд заблуда…

бТВ живее от години в тази категория. Чувството за превъзходство, вменявано на работещите в телевизията, благодарение на „гарантираните“ рейтинги, осигурявани от Красимир Гергов. Затова днешният срив е логичен. В предизборното студио Волен Сидеров вдигна скандал, че друг участник – Луна, е била снимана специално от екип на бТВ преди да започне предаването. Лидерът на Атака нарече това манипулация и беше прав. „Жената на годината“ Цънцарова се усмихваше пресилено и се опитваше да излезе от кашата, забъркана от тоталната липса на професионализъм по веригата. Така става винаги, когато почнат да лъсват истинските намерения на някой „горе“. А и толкова е моженето на „нашите медийни звезди“.

Волен отказа участие. Кандидатът за президент Луна наля масло в огъня, като обяви другите двама участници в дебата – Александър Томов и русофилът Николай Малинов за кандидат-затворници. След това им предложи да подпишат текст за провеждане на лустрация спрямо ръководни партийни кадри на БКП и връзки с Държавна сигурност. Те мълчаха като препарирани, а Цънцарова я следваше из студиото, в опит да залепи парчетата на счупеното предаване.

Слава Богу, че не успя. Наистина. Хубаво е, когато маските падат. Т.нар. големи телевизии отдавна маргинализират зрителя, в праймтайма излъчват шоута-боза, които най-меко казано са „Бързи, смели, сръчни за възрастни“ с елементи на еротика, псевдо патриотизъм и сълзи от турски сериали. Зад ъгъла е Николаос Цитиридис, за да ви удари в слънчевия сплит. Неизброими са.

Днес ще се лекуват с капки „Ние сме велики, тия нищо не разбират“.

бТВ, благодарим за прекрасния кошмар! Така се пропада.

Дойдохме си на думата.

Емил Азар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *