БСП пробва отново да извика Борисов в парламента

Левицата отново ще пробва да извика министър-председателя Бойко Борисов на изслушване в парламента. Борисов не е говорил пред депутатите от година, а депутатите от мнозинството с процедурни хватки постоянно отбиват предложенията на БСП премиерът да отчете какво прави правителството по важни проблеми, особено около коронакризата, която започна от март м. г. По традиция в НС вече се явяват само ресорни министри, които набързо издекламират „суха“ статистика и без да се случи дебат.

Този път ПГ на БСП настоява Борисов да каже пред депутатите какви са „приоритетните теми за страната ни в рамките на португалското председателство на Съвета на Европейския съюз“.

„Той предполагам е подготвен човек относно приоритетните теми, които касаят португалското председателство, а също така и да отчете приоритетните теми и досиета по време на германското председателство, което бе едно доста вълнуващо председателство, което касаеше в частност нашата страна и, разбира се, станахме известни и бяхме доста активни, когато не позволихме на една съседна страна да продължи европейското си развитие“, заяви иронично зам.-шефът на червената група Драгомир Стойнев.

Председателят на парламента Цвета Караянчева, която неведнъж отклони изслушване на Борисов, уточни, че за тази седмицата сроковете за внасяне на подобно искане за изслушване не са спазени и ще се прецени как по правилник да се организира за следващата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *