БСП изтъква нуждата от „грозно прогонване“ на хора от властта

„Грозно прогонване (на кадри от властта) трябва да има, но трябва да има и професионалисти, които да върнат държавността. Това, за което ние сме се борили“, каза членът на БСП Христо Проданов пред Нова тв.

„Нормално е всяко ново правителство да подсигури екипа, с когото ще работи. Все пак трябва да работиш с хора, на които имаш доверие“, каза Проданов.

Преди ден най-голям шум предизвика уволнението на шефката на Българската агенция за инвестиции Десислава Трифонова, която бе сменена с предишния шеф на агенцията Стамен Янев.

Трифонова се оплака, че Стамен Янев е нахлул като „мутра“ в кабинета и я изгонил. В петък Трифонова обясни пред бТВ, че приема уволнението си като реваншизъм срещу правителството, което я е назначило, защото тя била безпартийна.

Христо Проданов коментира, че министрите от служебното правителство са професионалисти, но очакванията към тях не бива да са огромни, тъй като мандатът е твърде кратък, както и „защото нямат пари за реформи“.

В коментар на думите на Слави Трифонов, че БСП е „беззъба опозиция“, Проданов заяви, че това не е така.

„Ние сме били достатъчно яростна опозиция през целия мандат на 44-ото Народно събрание, като се опитахме чисто политически да направим някакво обединение в 45-ото Народно събрание, за да бъде „моделът ГЕРБ“ да бъде отстранен. Това, че Трифонов не пое отговорност, за да направи такова обединение, като това на президента, то трябва той да отговаря на тези въпроси“, каза членът на БСП.

„Ако изборите са честни и няма купен вот, от ГЕРБ ще изпаднат 150 хил. гласа. Не смятам, че ще бъдат първи“, смята Проданов.

Той обясни как на 4 април се е обадил лично на един от шефовете на полицията, за да съобщи, че в едно село в Ломско се купуват гласове.

“Не беше направено нищо. В края на деня там имаше два гласа за БСП и 400 гласа за ГЕРБ. Става дума за полицията в Монтана. Ясно е, че това се случваше навсякъде“, каза Проданов по повод редовните парламентарни избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *