БСП върна мандата. Радев: Кабинетът остави хаос в енергетиката, който може да стане колапс

Положихме всички усилия. в последния момент ИТН се отказа, каза Свиленски

 

БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. „Положихме всички възможни усилия да бъде съставено правителство. Съставихме управленска и законодателна програма. В последния момент“Има такъв народ“ оттегли подкрепата си“.  Това обясни шефът на парламентарната група Георги Свиленски. И допълни, че БСП не посочва кандидат за министър-преседател.

„Искам да ви поздравя за положените усилия. Днес вашата партия връща този мандат, но заедно с неизпълнения мандат управляващиата коалиция завещава хаос в енергетиката. Криза в енергетиката, която може да прерасне в колапс“, отвърна президентът Румен Радев като не пропусна да захапе отиващото се правителство.

Тук остро се намеси лидерката на соцпартията Корнелия Нинова: „Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Бихме искали да знаем имате ли намерение да удължите работата на парламента“?

„Призовавам Народното събрание да намери решение на този изключително важен казус до края на тази седмица“, отговори Радев.

Този кратък, но зареден с напрежение диалог се разви като всички участници останаха прави. Малко след това от БСП напуснаха сградата на президентството.

На излизане от „Дондуков“ 2 Нинова каза, че не смята, че Радев ще удължи работата на НС и че бърза да назначи собствено правителство. Тя го обвини, че е сред силите, участвали в свалянето на кабинета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *