Братя Диневи платили за ареста на кмета на Несебър

Случаят с арестуването на петима души – кандидати за кметове и общински съветници в Несебър и Свети Влас и повдигнатите срещу тях обвинения за купуване на гласове е политическа поръчка, според адвоката на единия от обвиняемите Татяна Дончева. Темата тя коментира пред водещия Сашо Диков.

Дончева беше категорична, че кандидатът за кмет на Несебър Николай Димитров – един от обвинените за търговия с гласове се подкрепя от всичко политически сили в града, с изключение на партия ГЕРБ и “Море” на братя Диневи. Според нея това задържане и обвиненията срещу тези лица, показвало, че управляващите се страхували от победа на Димитров на изборите в неделя.

“Няма друг заинтересован да се торпилира процесът на избори в Несебър, освен братята Диневи и партия ГЕРБ, представлявана от Чоччо Александров.”, обясни Дончева и допълни ,че много голяма болка за братята Диневи била Свети Влас.

“Там нашият кандидат се оказва с един достатъчно сериозен потенциал, за да се класира на балотаж. Това е предизвикало модификацията в разследването и в късната фаза присъединяването към разследването на кандидата за кмет на Свето Влас от “Движениие 21”, обясни още Дончева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *