Борисов със сутрешни хвалби, шеги, закачки и нападки към опонентите

Връщат седмица по-рано учениците в клас

 

Със седмица по-рано от предвиденото по график ще се завърнат присъствено в клас учениците от най-ощетените 6-и и 11-и клас. Това обяви министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев по време на поредната порция срещи в Банкянската къща на премиера в оставка Бойко Борисов.

Този път Борисов повика у дома за сутрешна раздумка още двама от министрите в оставка – Костадин Ангелов (на здравеопазването) и на младежта и спорта (Красен Кралев), както и новия си любимец – Даниел Митов, когото посочи за премиер в предложеното от ГЕРБ правителство. И проведе поредния режисиран разговор, от който трябваше да стане ясно какви грандиозни успехи е постигнало неговото правителство, придружен с шеги, нападки и закачки към опонентите му, начело с президента Румен Радев.

„Предлагаме от 10 май да се върнат в клас учениците от 6-и и 11-и клас. Надявам се до края на учебната година да са присъствено – тези два класа имаха най-малко присъствени обучения – каза Вълчев, който се позова на подобрената епидемиологична обстановка в страната. – 12-и клас приключват годината до средата на май. Смятам, че на този етап това е разумното и оправданото“

По график учениците от 6-и и 11-и клас трябваше да се върнат в класните стаи на 17 май. Преди това те учеха онлайн чак от есента, когато бяха наложени строгите карантинни мерки, до 4 март. Но когато пък тръгнаха на училище от 4 март, само седмица по-късно училищата отново бяха затворени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *