Борисов: Срам за украинския посланик, повече няма работа при мен

Вкараха го в политически игрички, за да им спасява коалицията, коментира лидерът на ГЕРБ

“Щом вкараха украинския посланик (Виталий Москаленко, б.а.) да им спасява коалицията, той повече няма работа при мен. Доколкото с подкрепата на посланика, срамота за него”. Това заяви днес в Пловдив лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Преди месец той прие Москаленко в централата на ГЕРБ и бе първият политически лидер в страната който обяви, че България трябва да изпрати военна помощ в Украйна. Борисов още тогава подчерта, че Москаленко може да разчита на неговата подкрепа.

В сряда обаче точно украинският посланик донесе писмото от Зеленски, с което се призоваваше парламентът да даде военно-техническа помощ и да не изпраща техника в Украйна. Според мнозина, точно този ход, е спасил кабинета на Кирил Петков. Преди това ситуацията беше патова – БСП бяха обявили, че ще напуснат коалицията, ако се изпрати “и един патрон”, а “Демократична България” заплашиха, че ще се оттеглят при положение, че не подкрепим Украйна.

“Парламентът е свързан само с постове, пари и власт. До там го докарахме, че Христо Иванов да каже, че той имал само дробчета, а другите изяло тлъстото. Хората нямат ток, 30 лв. е агнешкото, те 6 часа увеличават комисиите – още пари да вземат. Срам, срам. Тези трябва да стоят, докато заравнят всичко и всяка мисъл, че те са били и можели да бъдат добро за България, да си заминат като антихисти”, отсече Борисов.

“Радев не го гледам, слушам владиците”, отговори лидерът на ГЕРБ на въпрос за изявлението на Радев, че ни въвличат във война. “Той (визира Румен Радев, б.а.) ни инсталира, но вече се пази и от Стефан Янев, и от всички, заради провалите и колебливите му позиции. Който сее ветровете, жъне бури. Радев направи така, че хората да се мразят”, допълни бившият премиер.

“Само се разпределят кой ще взима от пътища. Само корупция и делби. Те докато не откраднат соларните паркове, докато не вземат всички комисионни от оръжейните фирми, ще се крепят”, заяви още Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *