Борисов си хареса лозунг от времето на комунизма – „Единство, творчество и красота“

Единство, творчество, красота.* Комунистически лозунг е, но е хубав“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с млади членове на партията. Тя е поредната от няколко дни, излъчвана във ФБ профила му. С лозунга от времето на комунизма той заръча на младите да бъдат добри, „защото злото руши“ и даде невнятен пример с разрушаването на Бастилията по време на Френската революция.

„Но все пак после са се оправили и са градили“, замаза положението Борисов. След което заяви, че вече има еднолична диктатура на президента Радев. Няколко пъти пак нарече служебния кабинет предизборен щаб, същото бе подето и от младите гербери.

Те от своя страна докладваха на лидера, че по време на неговото управление България се е възродила и обновила и „това всички го виждат“. За скандала с подслушването Борисов заяви, че вицепремиерът Рашков се държи като продавач в „Плод-зеленчук“. „Щял да каже за подслушванията, когато той реши! Това да не е „Плод-зеленчук“. Те ако имаха данни за подслушване, досега да са го казали! Всички знаят, че били подслушвани, само ние не знаем!!!“ Георг Георгиев, лидер на МГЕРБ, заяви, че младите в ГЕРБ искат да си общуват с млади от други партии, но да си сменят профила. Тук Борисов го прекъсна – „Георг, теб съм те слушАл, слушАл. Утре ще говориш, може да те преизберат.“ По същото време финансовият министър Асен Василев даде пресконференция, на която каза, че към края на май бюджетът вече има проблеми. „Вижте ги, вижте ги, в паника са!“, заключи Борисов.

*Лозунгът е на инициативата на Людмила Живкова Асамблея „Знаме на мира“, проведена 4 пъти от 1979 г. до 1989 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *