Борисов се оплака от “скъпата” демокрация

Премиерът не иска избори през няколко месеца и пак нападна президента Радев за датата на вота

В поредно многоаспектно раздвоение на личността влезе тази сутрин премиерът Бойко Борисов. Докато гласуваше в Банкя, той се изяви и като голям демократ, и като политик, който е против да се харчат пари за демокрацията. Успоредно разкритикува президента Радев за ранната дата на вота, въпреки че лично преди месеци настояваше за още по-ранна.

„Това са най-скъпите избори – да го знаят тия, които говорят да вървим от избори на избори. Не съм правил точната сметка, но близо 50 млн. лв. отидоха за ваксините, близо 50 млн. лв за машинното гласуване. Над 9 000 машини са взети, внесени, разнесени на хората, за да могат да гласуват хората и да са честни и прозрачни изборите. Това струва много пари. Над 150 млн. според мен ще излязат изборите. И ако някой иска на няколко месеца да даваме по 150 млн., вместо да отиват при хората за повишаване на доходите, пенсиите, това е негово право. Аз винаги съм се съобразявал с това, което народът е казвал и подреждал“, заяви премиерът.

По повод датата на изборите Борисов каза: „Можеше седмица по-късно, ако не беше инатът на президента. Това което искаше народа, го направихме. Виждате данните на заразените – 25, 20, 18% положителни проби. Слизаме от третата вълна“. Борисов направи подобни изказвания и в предишните дни. А реално той бе един от хората, които през януари остро атакуваха Радев за обратното – че е насрочил вота на първата възможна дата 28 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *