Борисов се врътна и върна НОЩ

Три дни лед като изненадващо и без обяснения, насред третата вълна на пандемията, Борисов разпусна НОЩ, днес си върна думите обратно.

Разпоредих на Ангелов да се възстанови щаба, докато изберат нов, обяви премиерът в оставка на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ. Направи опит да обясни, че щабът и сега си работи и че не е спирал работа. Разпуснал го обаче, „за да си направят нов“ партиите в новия парламент.

На въпрос как документално е оформено повторното сформиране на НОЩ, след като в четвъртък бе разформирован, Борисов отговори, че чисто юридически няма право да подписва нищо, нито и министърът на здравеопазването, защото са в оставка. И Ангелов не бил всъщност вече министър.

“Парламентът може още днес да се събере и да вземе решение – Новият НОЩ от кого да се ръководи, как да се ръководи, да го има ли, да го няма ли. Спрете с нас да се занимавате. Ние сме предоставили всичко”, направи се на отегчен Борисов.

От думите му стана ясно, че всъщност е разпуснал Щаба на инат: “Всички тези в парламента, с изключение на тези, които ходиха във ВМА, говореха как този щаб трябва да бъде разформирован. Всеки ден на всеки брифинг, ако си спомняте, се заяждаха по няколко часа с него. Като чух интерпретацията казах на Ангелов – петък редовният брифинг на щаба. Информирате. Симидчиев, член на моя съвет, е председател на Здравна комисия. Излез и предложи, че щабът остава и той остава”.

Тук се включи и здравният министър проф. Костадин Ангелов, който пък имал самочувствието, че се е справил и с третата вълна. Ние знаем какво правим и постигаме резултати, каза той. Новата власт да си сложи нов началник, щом правят коментари, че хирург е начело на сагешния, добави Анеглов, визирайки критиките срещу проф. Венцислав Мутафчийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *