Борисов размаха пръст на Русия: Спрете да шпионствате в България!

Премиерът Бойко Борисов размаха пръст на руските дипломати и заяви: Спрете да шпионствате в България!

Той посети днес ферибота край Силистра и изрази надежда след ферибота най-сетне румънската страна да даде зелена светлина за още един мост над Дунав.

“Не мога да не благодаря на главния прокурор и личната му ангажираност, защото това е сложна материя. За пореден път се налага и да се обявяват за нежелани руски дипломати. С вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители да спрат да шпионстват в България. Дружбата си е дружба, но да се шпионства за нашата евроатлантическа, стопроцентова подкрепа… Ние доказахме, че сме сериозни хора”, обясни премиерът и допълни:

По същия начин България щяла да продължи твърдо и методично да отстоява националната си сигурност. Точно тук се прокрадна и темата със 100-процентовата диверсификация на газа, която обаче според мнозина е просто на думи.

“Дружбата си е дружба, но нашето партньорство (евроатлантическо и натовско, бел.ред.) е незаобиколим фактор”, посочи Борисов.

“Работа, работа, работа… показваш направеното! Километри магистрали. Така че съм убеден в разума на българите. Като гледам дебатите, то действително е забавно и смешно… Толкова липса на какъвто и да е опит, експертен потенциал… Лесно им е – говорят си, но не разбират. А предстои план за възстановяване – 50 милиарда грант”, поде премиерът малко по-късно пък допълни: Каквото си изберат българите, това щяло да е.

„Като си избереш световния шампион по фалиране на банки не може да очакваш друго, освен да фалират още една!”, отсече Борисов, но се усети, че малко сгафи и това никак не приляга на една от големите опорки – благодарение на усилията на кабинета в България вече няма да могат да се фалират банки. Защо? Защото страната ни била в Европейския банков съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *