Борисов представя новия кабинет с патерица в Софиямед

Калин Вельов става министър на културата, Румен Христов – на отбраната

 

Премиерът Бойко Борисов представя новото правителство на ГЕРБ в болница Софиямед, където вчера претърпя операция на коляното.

Вице и министър на отбраната – символна длъжност, евроатлантическа насоченост, става лидерът на СДС Румен Христов. Министър на културата, най-добрият барабанист, завършил в Холандия – Калин Вельов.

Любен Дилов става министър на туризма. Надявам се, тези сценаристи да кажат защо не те харесват. Лоши сценарий ли си писал, да кажат защо не те харесват, обяви Борисов. А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало“, обясни Борисов.

Сашо Иванов, младо лице – министър на регионалното развитие, продължи той. „Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че работя и мисля напред. Куцук, куцук, а ама главата ми е здрава“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Десислава Ахладова, Красен Кралев, Красимир Вълчев запозват постовете си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *