Борисов: Правят чудовищна далавера със зърното, живеем в комунистическа икономика

Грабят ви, драги българи, така както не са ви грабили по Османско робство, каза лидерът на ГЕРБ

Управляващите си викат помежду си – мафия, мафия, мафия. Когато ГЕРБ управляваше, нямаше нито един спрян еврофонд или програма. Сега са нула програмите. Това каза при посещението си във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нямаше нито едно похарчено не на място евро, а сега няма и План за възстановяване. Катастрофа. Грабят ви, драги българи, така, както не са ви грабили по Османско робство. Кражбата е огромна. Мислил съм си как през 1944 г. са взели на хората нивите и къщите и сега се връща този стил. Каква е тая правова държава, в която устна заповед на министър спира износ? Най-големият спец в далаверата със зърно е Спецов – най-близкият съратник на Асен Василев. Износът върви само за избрани фирми”, допълни още Бойко Борисов.

“Чудовищна далавера правят. Помните ли едно време „зърнената афера”, сега ще направят същото. Ние сме в комунистическа икономика. Питам ги аз, само след два месеца почва жътва, идва новата реколта. Нали не дрънчеше на война , бе. Ние сме засяли, след два месеца, при тези складови наличности трябва да дойдат нови и тогава ще има чудовищна далавера, ще се молят кого ще пуснат да изнесе и кого няма. Можете да прочетете в миналото за зърнената афера, как изнесоха зърното от Държавния резерв, сега ще направят същото”, каза Бойко Борисов.

„Прибраха парите в НЕК от скъпия ток и както и за самолетите, които идват , правят всичко тихомълком и взимат парите от тока, за да платят житото с парите от бизнеса. Сега работодателските организации разбраха, че ги обраха и с чуждата пита правят помен в момента. Снощи що не избраха шеф на БНБ. Щото ПП-тата имали кандидат, който не е магистър, а бакалавър. И се опитали да намалят нивото и да снижат правилата. Срам, позор, грабеж! Единственото, което им остава е да арестуват мен, заяви още Бойко Борисов и заяви, че може да реши всички проблеми само за един ден с няколко промени в закони.

„Тоя Дунчев откъде се яви, та ги жули от сутрин до вечер, но те, БСП, викат: „Премиерът ни вярва“. При лошия Борисов цената на тока беше 80 лв., сега е три пъти по-скъпо, газът – три пъти по-скъп, лекарствата, торовете – четири пъти. Баща ми викаше: Як си, сине, ама си будала. Добър човек, демек. Но те искат да ни оставят само на хляб, да няма нищо и да фалират всичко, и да бягат“, каза лидерът на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *