Борисов отговори на Нинова: Няма държавата да плаща, понеже някой не иска да изчака

„Държавата – това сме всички ние“, посочи министър-председателят

„Няма държавата да плаща доброволната карантина на хора, които просто не искат да са дисциплинирани и пътуват. Как да бъде решен проблемът? Личните лекари решават. Сутринта гледах как един казва: „Аз си отивам за Италия, аз си отивам за Франция. Трябва ли след това ние всички да му платим за това, че не иска да е дисциплиниран или не иска да изчака? Това каза пред журналисти в Александруполис премиерът Бойко Борисов, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Държавата – това сме всички ние“, посочи той. Според Борисов решение срещу коронавируса ще бъде намерено в най-скоро време, тъй като целият свят е поел ангажимент да се справи със заболяването.

Премиерът коментира и ареста на шефа на Басейнова дирекция – Пловдив.

Цветелина Кънева, която беше арестувана зрелищно от тежковъоръжени полицаи.

„Не съм информиран за акциите на полицията и прокуратурата. Разбрали сме се преди месеци професионалното ръководство да си работи пряко с ВКП и наблюдаващите прокурори. Не е моя работа да знам, не искам да знам и не съм знаел. И продължавам да не искам да знам – това им казах на колегите и с това приключихме”, каза той.

Министър-председателят говори и за въвеждането на тол таксите. Според Борисов

най-лесно е да се махнат и винетките, и тол таксите, но така държавата няма да може да поддържа пътищата в добро състояние.

„Това е най-сигурният начин, след като така поставят въпроса, че тези партии – другите, не се готвят да управляват, защото, питайте гърците колко плащат за техните магистрали, за да са сигурни, боядисани, с нови маркировки и мантинели, на 5 години да се сменя асфалтът – колко им струва това. И всички българи, идващи в Гърция, го плащат. Няма да можем да удържим по 1 милиард, милиард и половина, плюс ново строителство, без тези такси“, отбеляза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *