Борисов: Нарочно не правят правителство

Лидерът на ГЕРБ коментира здравето на Трифонов. Шоуменът: Спокойно, добре съм

 

Според бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов останалите партии нарочно не съставят правителство, за да може да се актуализира бюджетът и да се изхарчат “и останалите пари”.

“Най-важният политически закон на едно правителство, е бюджета. Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари – къде ви е политическата отговорност бе?”, каза той в реч пред свои симпатизанти, която бе излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите му е “пълна лъжа и измислица”, че останалите партии не могат да съставят правителство.

“Половин милиард лева отиват за избори. Била скъпа демокрацията. Скъпа е, но затова се правят всякакви коалиции – на малцинства и пр”, каза той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашното интервю на шоумена и лидер на “Има такъв народ” Слави Трифонов.

“Той заслужава адмирации за силата на духа. Когато един човек, всеки от нас е бил болен, опериран, ходил е с патерици, знае колко е по-трудно да продължиш да си вършиш работата или за това, за което са ти гласували доверие избирателите”, каза Борисов.

Трифонов: Спокойно бе, хора, добре съм

По-късно Трифонов отговори във Фейсбук: “Виждам, че Бойко Борисов в коментара си за снощното ми интервю е загрижен за моето здравословно състояние. Това е толкова мило. Така се разчувствах. На миналите избори Татяна Дончева беше загрижена за моето здравословно състояние. И тя, милата, е толкова състрадателен човек. И Бойко, и Татяна са същите като жълтите вестници и сайтове. И те, милите, от години са загрижени за моето здраве и това е прекрасно. Постоянно живея с мисълта, че има хора, които ме обичат. Спокойно бе, хора, добре съм, справям се и дори леко да настина, веднага ще ви информирам, за да не се притеснявате”.

Според Борисов най-добрият вариант е избори 2 в 1

По думите на лидера на ГЕРБ, след като е взела третия мандат Корнелия Нинова се “радва като дете на механична играчка” и “никой не иска с нея, но тя ще прави разговори”.

Според Борисов най-добрият вариант бил предсрочните парламентарни избори да бъдат организирани заедно с президентските:

“Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори, само и само да спечели Радев. Видяхме какво могат да правят. И се учудвам като кажат „успешното служебно правителство“ – пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката, – къде са 500-600 инвеститори, които обещаваха?”.

Борисов коментира и изказването на Трифонов, че водил разговори с лидерите на “Изправи се БГ! Ние идваме” и “Демократична България”.

“Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно, каза още лидерът на ГЕРБ”, каза още Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *