Борисов наредил на МВР да не пипа блокадите

Лично премиерът Бойко Борисов наредил на полицията да не предприема нищо срещу блокадите в София. Това пише „Дневник“, позовавайки се на свои източници. От Нова тв съобщиха, че разпореждането било да не се провеждат акции срещу палатките нито по светло, нито по тъмно.

Припомняме, че още вчера от СДВР обявиха на брифинг, че отново ще вдигнат палатките, въпреки че не желаят сблъсъци с протестиращите. Самите демонстранти пък се приготвиха за отпор, но засега не е имало опити на униформените да премахнат барикадите и блокадите.

Борисов, междувременно, пусна пост във Фейсбук, в който намеква, че скоро му предстои да вземе важно решение. Под снимка, на която е с внуците си, премиерът пише: „Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения“.

Вече няколко пъти от ГЕРБ дават заявка, че обмислят вариант, в който Борисов да се оттегли, но да остави сегашното правителство да изкара мандата си. Вицепремиерът Томислав Дончев пък коментира преди няколко дни, че е възможно да има оставка на целия кабинет в края на септември. Коалиционните партньори на ГЕРБ обаче са категорични, че оставки няма да има. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов от два дни обясняват, че няма такъв вариант като оставка, че протестите са натиск, на който не трябва да се поддават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *