Борисов нагъл: Ние златни кюлчета нямаме, нарисуваха ни ги

Ние златни кюлчета нямаме, но ни ги нарисуваха. Видяхте при кой са сега торбичките и ще прави корупция. Сега носят пари по централите, а обвиняваха мен, че хвърлям пари от джипката. Това каза експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който отново поведе младежите от партията му на туристическа обиколка в Праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата.

По-голяма част от монолога му и днес бе посветен на държавния глава. „Единственият диктатор в момента в България се казва Румен Радев. Той назначава финансовия министър и казва, че ще работи със Спецов. В същото време, освен прикриването на убийство, за което говориха много от страна на Радев, говорим вече и за документирани измами“, задъвча старата дъвка бившият премиер.

 

По думите му освен, че е спрян строежът на АМ „Хемус“, са спрени и инвестициите, защото магистралата носила инвестиции.

 

„Помните ли, когато Радев казваше, че в България няма инвестиции, защото имало корупция? И какво при диктатора Радев и Кирил Петков, цитирам БНБ – рекорден срив на чуждите инвестиции“, добави Борисов.

 

„Защо излъгаха пенсионерите? Защо не направиха нов бюджет? Какво направиха – актуализираха стария, нашия бюджет. Асен Василев брутално взе парите за магистрала „Тракия“. Взе ги, за да излъже пенсионерите и да актуализират бюджета“, продължи той.

 

Според него увеличението в цените на тока и горивата било също в следствие от управлението на Румен Радев: „Ето цените на всичко растат главоломно – всичко това е в следствие на управлението на Радев“.

 

„Заради Радев, антиваксърите му, неговите Кацаров и подобни протежета, всеки ден умират българи от коронавирус. Ще видите само след няколко дни, че заради тая смъртност ще преминат по-строги мерки“, Борисов продължи да обвинява настоящия президент.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и кой ще е кандидатът на партията му за президентския пост: „Ясен ни е кандидатът ни за президент. Познавате го добре. Няколко имена се спрегнаха за наш кандидат и ги изчегъртаха без дори да сме говорили с тях. Проф. Асен Балтов го спрегнаха, че ми е кандидат-президент и го изчегъртаха. Дори не изчакаха да си приключи операцията. За Даниел Вълчев за жена му какво ли не казаха. Лъжа след лъжа, които за радост една по една се разкриват“, каза Борисов и допълни: „Няма никакво значение кой ще е нашият кандидат, защото няма други имена от партиите. Чакайте да видим кой ще подкрепи Радев“.

 

„Рано е. Рано е да се каже дали ще се кандидатирам и аз за НС. Компроматните войни, които водеха срещу нас има отражение в обществото“, каза още бившият премиер.

 

Според него партиите трябва да намерят смирение и да помислят как с общи усилия да предотвратят катастрофата, публично известна като „Жан Виденовата зима”, която за Борисов сега ще бъде „Румен Радевата зима”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *