Борисов: Как не ви е срам, бе! Няма да бъде затваряна държавата, сега съм най-сигурен като ръководител

Хватката е да се пазим – да не се заразим повече от необходимото масово и така ще минем най-добре в Европа, обяви болният от ковид премиер

Премиерът Бойко Борисов избухна срещу “лъжливи сайтове”. Той направи живо домашно видео излъчване от профила си във „Фейсбук“, тъй като още е в карантина заради заболяване с коронавируса Covid-19.

“Как не ви е срам, бе! Как не ви е срам! Как не ви е срам! Няма да бъде затваряна държавата! Напротив! Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е втората, кога е тежко. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват. Затова и усилихме и болници, и полицаи, огнеборци, всичко“, обяви премиерът.

Той обясни защо в началото – през пролетта, затворили държавата при малко заразени.

“Защото не знаехме какво е. Тогава даде ефект. Сега знаеме какво е. Сега знам, че самодисциплината, грижата за другия човек, за себе си – само това ни спасява. По 500 оздравяват – те трябва да работят. Държавата няма да спира! Психиката на хората трябва да е стабилна. Страшно и гадно е – спор няма. Преодолимо ли е? Преодолимо е. Заедно можеме ли? Можеме. Имаме ли всичко осигурено за следващите месеци? Имаме. Гладен няма да оставя никой“, каза още министър-председателят.

По думите му ваксините започват да излизат.

“Февруари, март, април – ще изправя така държавата“, каза Бойко Борисов, сочейки нагоре с ръката си.

Не се подвеждайте по лъжците! Те това целяха – пуч! Сега да няма парламент, да не може да се взимат решения, да не може да се финансират системите, държавата да се срути и да кажат: за това е виновен Бойко, айде сега ще правим президентска република и ще отиваме на друго място. Няма да стане! 12-и ден… надявам се скоро да съм сред вас. Силен съм, чувствам се… достатъчно уверен да уверя хората да преодоляват вируса. Тежко е. Разчитам на моите юнаци – докторите, сестрите, водещите ни лекари. Сменяйте протоколите! Едните антибиотици не дават резултат, другите дават. Въртете ги! Вие разбирате повече. Помагайте на всеки един човек и Господ да е с нас”, помоли се Борисов, след което призова: “Не вярвайте на смръдливите, не отровните – смръдливите, което… това е престъпление, което правите – да лъжете от мое име. Желая ви лек ден! Всички мерки се изпълняват. Пазете се! Хватката е да се пазим – да не се заразиме повече от необходимото масово. И така ще минем най-добре в Европа. Още сме на 17-о място. Благодаря ви”, завърши Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *