Борисов за клипа от спалнята му: Това е аранжировка, живея като аскет

Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на нов мост над река Искър. Той отиде на поредната инспекция с джипа заедно със зам.-регионалния министър Николай Нанков. Борисов направи обширен коментар на поредния компромат срещу него, който бе разпространен във видео платформата Youtube. Става дума за клип от спалнята на министър-председателя, който се явява продължение на снимките, които бяха публикувани преди месец. Клипът е озаглавен “На гости у Баце”.

“Какво се вижда? Аз живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение, един лев държавна пара. Фигурантите само фигурират и дават акъл. Аранжирани неща. Занасяш, подреждаш”, отсече Борисов.

“Видя ли днес как им блеснаха номерцата? Какво се оказа? Борисов го няма, никой няма, къщата тъмна и от сенките изкача шпионин, снима, крие се, укрива се… От какво се укриваш? Кое е истина? Кажи! Аранжира фона, снимки – един път, два пъти, три пъти. Мъжки дрехи само. Няма Женски. Казармено подредени! Живея сам като куче. За съжаление пия една шепа лекарства”, заяви още премиерът.

Той иронично отбеляза, че днес “най-свободните медии” не разбрали, че “Шиши” е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Поводът за думите му беше негово изказване от сутринта, според което Пеевски е наредил служебния кабинет през 2017 година.

По думите на Борисов вчера на “Ел Чапо” му поискали още компромати и целият сценарий станал ясен. Тук може би премиерът визираше обвиняемия бизнесмен Васил Божков, за който се появиха твърдения, че стои зад антиправителствените протести.

“Как пък знае този човек да отиде в това чекмедже, а не в някое друго? Защото него го е аранжирал. Но диктовката е на кой? Кой дирижира това? Фигурантът! Язък за хората, които са на протестите. Този, който снима, си прибира парите и златото и си отива, а аз после трябва да се оправдавам. Добре, че го пуснаха този клип. В паника пуснаха този клип”, продължи с коментара министър-председателят.

Борисов подчерта, че служителите на НСО, които го охраняват, не са ни виновни. Според него тези, които проникнали в дома му, са обучени, а той бил доверчив човек.

“Този, който ми е дошъл на гости, може да каже, че отива до тоалетната”, смята премиерът. А ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова, която снимаше обиколната с джипа, вметна, че трикът с тоалетната бил отпреди години, а сега “са по-напред”

Както на клипа от днес, така и на снимките се вижда чекмедже на нощно шкафче, а в него банкноти по 500 евро и златни кюлчета. На шкафчето е оставен пистолет.

В поредицата от снимки бе заснет и спящият на леглото Бойко Борисов.

Бе потвърдено, че снимките са от вила “Секвоя” в резиденция “Бояна”, където живее министър-председателят. Къщата се охранява от НСО и се ползва служебно от премиера.

На последвалия брифинг в централата на ГЕРБ премиерът заяви, че го атакуват с компромати и обвини основните си политически опоненти – президента Румен Радев, БСП, Цветан Цветанов Мая Манолова, Васил Божков и ДСБ.

Борисов обвини президента Радев, че го снима с дрон: “Президентът мина границите. Искам да кажа, че той си позволява да се вдига дрон и да ме снима и като кажа на охраната, че ще го сваля, те му казват, и той го прибира. Докарва ми го на терасата, пред входа…”

В НСО бе започната вътрешна проверка, която трябва да установи как е допуснато премиерът да бъде сниман.

“Ние сме жертва, ние не сме инициаторите на това. Целта е да ни смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически Аз нито от Сретен Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша”, коментира тогава Бойко Борисов, зад чийто гръб бе целият елит на управляващите от ГЕРБ.

Според Борисов снимките са от интериора на вилата му в резиденция Бояна, но бе категоричен, че са монтаж и не е вземал нито евра, нито злато.

И досега няма официална експертиза за автентичността на снимките и на видеото.

Както и предишните имейли, и този е изпратен през guerillamail – платформа, която генерира временни адреси за електронна поща.  Все още няма реакция от ГЕРБ или от пресслужбата на Министерския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *