Борисов е под карантина, шефката на кабинета му е с COVID-19

Шефката на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов – Деница Желева, е болна от коронавирус, а самият министър-председател е карантиниран. Желева е дала положителна проба за бацила след завръщането на делегацията от Брюксел в началото на седмицата, когато бе договорена финансовата рамка на ЕС до 2027 г.

Тъй като на преговорите за новия европейски бюджет двамата са били заедно през цялото време, министър-председателят е поставен под карантина, както и целият екип, пътувал с него.

Днес на Борисов е взета повторна проба за коронавирус и едва ако тя е отрицателна, може да бъде махната карантината му. Това е била причината и той лично да не присъства в парламента, за да обоснове проекторешението за министерските оставки и рокади пред депутатите.

Миналата седмица двама служители на Министерския съвет се сдобиха със заразата и се наложи дезинфекция на цялата сграда, както и на Конституционния съд. Двамата служители са от айти отдела на „Дондуков“ 1.

Началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски уточни, че диагноза COVID-19 не е доказана при Желева, а на премиера не е налагана изрична карантина. Вероятно той се е самокарантинирал до излизането на поне 2 отрицателни проби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *