Борисов: „Демократична България“ има от нас 4 гласа в ЦИК

4-те гласа на ГЕРБ в Централната избирателна комисия обеща на „Демократична България“ експремиерът Бойко Борисов, след като преди ден съпредседателят на десните Христо Иванов обвини ГЕРБ и ДПС, че блокират участието им в изборите.

Реакцията на съпредседателя на ДБ бе предизвикана от отказа да се регистрират листите на дясната коалиция в Стара Загора с електронни подписи. Решението на РИК в града под липите бе подкрепено и от ЦИК.

„Искам да предам на колегите от „Да България“, които се имат за най- големите пазители на закона, но всъщност, когато касаят други. Разговарял съм с нашите представители в избирителната комисия.Само 4 човека в избирателната комисия са от ГЕРБ. Христо Иванов и Атанасов да знаят, че утре когато взимат решения, 4 гласа ще имат от ГЕРБ да могат да се явят на избори“, заяви Борисов от гр. Шипка, където започна предизборната кампания на партията от храма Рождество Христово.

След молебен свещениците благодариха на Борисов за помощта, която е оказал за реставрацията на храма и други църковни обекти.

„Те трябва да си спонсорират провала на политиката, която водиха 6 месеца. Половин милиард лева изхарчиха за избори, само за 5 дни са умрели 500 българи. Това доведе политиката на Румен Радев и Кацаров“, каза Борисов.

Относно плана за възстановяване, Борисов се възмути защо е трябвало толкова да чакат, „защото за това време те вкараха свои лобистки интереси. Една от лошите новини, за които спомена Борисов е изваждането на санирането, което вече ще се прави със съфинансиране.

„Вместо да си обновим блоковете, ние тези пари ще ги дадем за батерии и солари“, възмутен е бившият премиер. Следващото лошо нещо, за което говори Борисов е, че са извадили напоителните системи.

„Не знам кое е успешно на това служебно правителство на Радев? Аз се учудвам на наглостта им. Три дена се занимавах как се подписва пълномощно, за да връчим на нашите хора и да могат да си регистрират листите. Какво тогава искат „Да, България“? Просто сме по-добри от тях“, заяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *