Борисов: Дали съм стар? Политиката е като футбола – можеш или не можеш

Експремиерът обвини ПП и ДБ в двоен аршин към доставките на газ

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини ПП и ДБ в двоен аршин по най-важната тема – доставките на природен газ. Гърчат се и опитват да обясняват и се оплитат в лъжите си ежедневно, отсъди той на брифинг в централата на ГЕРБ.

„Днешното събитие е провокирано от две декларации на ДБ. Приветстваме ги, че след няколко месеца разбраха за какво става въпрос. “Демократична България” се обявява категорично против връщането на “Газпром” като доставчик на газ за България и настоява за ясна позиция по действията на служебното правителство от всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности“. Ура, другари! Браво!“, присмя се Борисов по повод  позицията на ДБ, че категорично са против преговорите с „Газпром“.

„На 31 юли аз казах, че ГЕРБ ще управлява само с партии, които са за 100% диверсификация. Декларативно се обръщам към колегите от другите партии – да приемем проектозакон за 100% диверсификация и срещу „Газпром““, призова Борисов.

Той припомни, че ГЕРБ са уредили цената на газа да е 37,71 лв. „След „Промяната“ цената е 298,20 лв. и не ми говорете, че така е навън. Ние имаме до 31 декември договор! Септември 315 лв., август 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни доведе „Промяната“. Хаос и разруха!“, атакува той кабинета на Кирил Петков, в който участваха и ДБ.

Защо ПП-тата и ДБ са против „Газпром“, а в същото време не са против „Лукойл“? Значи руският газ не го искат, а приемат руския петрол?! попита риторично Борисов. Това раздвоение на личноста го наблюдавам от години, отсъди той. По 40 милиона на ден изтичат всеки ден в България.

Значи разваляш готов договор и отиваш и толерираш руския петрол, отсече лидерът на ГЕРБ.

Цената по нашия договор е ниска, а през посредниците на Кирил и Асен е висока. Така „Газпром“ печели два пъти, каза Борисов.

Като голяма грешка Борисов изтъкна, че ПП не са ангажирали слотове. Те добре са знаели, че не могат да си пренесат втечнен газ на ръце, каза бившият премиер.

И кантдидатът за президент за на пенсионна възраст. И не само там. В политиката е като във футбола – има можещи и неможещи, отсъди Борисов по повод думите на Петков, че трябвало да се пенсионира.

Ще ги бием във всички възрастови категории, пошегува се Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *