Борисов в героична поза: Подавам си оставката, ако ГЕРБ мръдне от дерогацията

Министър Хинков е на ПП-ДБ, в никакъв случай не е наш, обяви лидерът на ГЕРБ

 

“Христо Хинков е здравен министър на “Продължаваме Промяната – Демократична България”. В никакъв случай не е наш”. Това отсече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод продължаващия скандал “Пирогов”.

На въпрос как да се излезе от ситуацията покрай спешната болница, Борисов поясни, че

рецептата била дадена от финансовия министър.

Вчера Асен Василев коментира, че „ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното за него е да си подаде оставката”.

Запитан междувременно за патовата и безпрецедентна ситуация в Столичния общински съвет и има ли нещо договорено между ГЕРБ и спечелилите изборите ПП-ДБ-СС, Борисов отговори:

“Ако имаше нещо договорено, щеше да има председател. ПП-ДБ не са искали нищо от нас, не сме водили разговори. Не разговаряме и не искам да разговаряме. Те си водят разговори с другите партии и там си играят”.

По темата за дерогацията, за която от партията му настояват да се случи възможно най-скоро, лидерът на ГЕРБ заяви:

“Трябва да стъпим на това, което каза ЕК и еврокомисарят: Колкото се може по-скоро. Никоя партия не трябва да се притеснява, ако дерогацията влезе веднага. ГЕРБ не трябва да мърда от позицията си. Ако мръдне, си подавам оставката”.

“В тази (не)коалиция, докато всичко не се договори, нищо не е договорено”, коментира още Борисов сложните отношения с ПП и ДБ. Той каза, че в НС ще мине и оръжието за Украйна, като се договорят и данъчните закони.

“Кога не сме били в зала?”, отвърна гневно лидерът на ГЕРБ на питането дали от партията ще изпълнят заканата си да не влизат в пленарната зала за въпроси, които не са съгласувани с тях.

“Направихме корекциите, които искахме. Обещах 15% увеличение по европейските директиви да го подкрепим, въпреки съпротивата на част от нашите депутати”, заяви той по адрес на разговорите с финансовия министър и отстъпките по бюджета. “Ние като говорим с Асен Василев, не е нужно да ходят представители или нотариус за поетите ангажименти. Към днешна дата това, за което сме се разбрали и съм поел като ангажимент, винаги се е случвало”, каза подчерта Борисов по повод договорките с ПП-ДБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *