Борисов вече уважава протестиращите

На въпрос как ще коментира, че евродепутатка му казва „бандит“, той отговори: „Огромни критики има и към Радев“

Премиерът Бойко Борисов декларира уважението си към протестиращите, само дни след като обяви, че на площадите е мафията, хазарта и контрабандата. Той направи това при посещение с председателят на парламента Цвета Караянчева в Кърджали, където бе осветена новоизградена сграда, част от манастирския комплекс „ Св. Йоан Предтеча”. За посещението нямаше никаква предварителна информация, но пък министър-председателят бе посрещнат с аплодисменти от симпатизанти.

Пред журналисти и на въпрос какво има предвид, че на площада е мафията, Борисов обяви, че много уважава протестите на хората и че няма някой, който е искал и протестирал за нещо, да не го е получил или да не е била организирана среща. После обясни, че в същото време било очевидно участието на провокатори.

Веднага след това той обаче отново нападна протестиращите. Повод стана въпрос за това как ще коментира случката със социалния министър Деница Сачева, която беше обградена от протестиращи след участието си в „Панорама“ по БНТ. Борисов обяви, че очаква на протестите да вижда техните социални министри, които да предлагат своите идеи, както те го правели. „С удоволствие ще коментирам протестите, ако едната им вечер говори човекът, който би бил социалният им министър, на другата финансовият… и тогава с право да сравните с нас, ще кажем – елате, управлявайте“, каза той и веднага след това нападна:.“Как ще управляват като искат бесилки и ковчези“. Борисов добави, че всички, които протестират от партиите са се провалили досега.

За казаното от евродепутата Клеър Дейли, че думата „бандит” е подходяща и за Борисов, и за Иван Гешев, премиерът отвърна, че огромни критики има и към президента Радев. „А ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим – Радев“.

Той атакува и БСП, които по негови думи не можело да организират собстените си избори без скандали и обвинения за фалшификация, а искали да организират и общите избори.

България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия, похвали се той. Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Няма досега случай на протестиращи, които да не са били изслушани и да не им е решен проблемът. Но тези провокатори, които се появиха – хвърляха бомбички по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите, каза Борисов.

Ние строим манастири, възстановяваме църкви. Това е един от начините за етническата толерантност, каза още Борисов,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *