Бой за ваксини в София! (видео)

Грозен бой за няколко флакона ваксини спретнаха медици пред столичната Регионална здравна инспекция. Лични лекари се оплакаха, че са били принудени да чакат над 3 часа, за да получат по един флакон от трите вида препарати, а накрая, вместо редът да бъде спазен, медик от ВМА се е опитал да се пререди. Тогава настанала и неприятната сцена, в която от кадри, заснети от едно от джипитата, се вижда размяна на цветисти реплики, блъскане и юмручна разправа. 

Всички са на мнение, че отговорник за хаоса е самата РЗИ, която е накарала лекарите да висят на опашка, вместо да се изпълнят предварително зададените списъци.

Най-много дози общопрактикуващите лекари чакат от иРНК-овите препарати на „Пфайзер“ и „Модерна“. Но и векторният – на „АстраЗенека“ е желан заради вторите дози на хиляди, минали за първа игла през т.нар. „зелени“ коридори през февруари и март, когато започна и дискредитирането на ваксината.

Един лекар има право на общо 36 дози от трите ваксини, като по-опитните сред тях успяват от флакона на „АстраЗенека“ да изкарат и 11 доза, а от този на „Пфайзер“ – седма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *