Бойко Рашков: Мартин Нотариуса е свързан с висшите среди на прокуратурата, отстраниха го, защото щеше да разкрие опасни връзки

Ние водихме разследване срещу този човек, когато бях министър, обяви той

“Ние водихме разследване срещу този човек, когато бях министър. Той е свързан със среди и в прокуратурата, и в магистратурата, и в съда. Сега го отстраниха, защото се уплашиха, че ще разкрие факти за връзките му с такива среди”.  Този коментар направи в кулоарите на НС бившият вътрешен министър Бойко Рашков, който в момента е депутат от ПП-ДБ, цитиран от 24 часа. Страхът от потенциалните разкрития е основната версия за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

“Съдия Владислава Цариградска е написала днес нещо, там има две имена, едното от които напоследък, след промените в Конституцията в частта за прокуратурата, започна да размахва пръст – от държавния глава, докъдето прецени”, отбеляза многозначително той, но не отговори на въпрос кого точно визира.

Убийството в столичния кв. “Горна баня” бе коментирано и от Гроздан Караджов от ИТН. При слабо правителство, обикновено това се случва, лаконичен бе той. А на въпрос дали това е резултат от гангстерска война, той бе категоричен: “Гангстерска война е, ясно. Мафията в България е ясна. Тя е сраснала с политическата власт в момента, нормално е да има саморазправи. Пак казвам, винаги, когато е имало слаби правителства, се е случва това”, подчерта депутатът.

Предполага се, че дейността на Мартин е причината за убийството. От много години той е подозиран в крупни имотни и други измами. Става първия клиент на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество „Кушлев”. През 2008 г. комисията му отнема 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти. Забъркан бил в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *