Бойко Рашков има документи, че пари за „Хемус“ са отивали в касата на ГЕРБ

Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви пред „Нова телевизия“, че е готов да покаже документи, че пари за строителството на автомагистрала „Хемус“ са отивали в партийните каси на ГЕРБ.

„Когато дойде време, съм готов включително и да представя някои документи, в които това е видно. Не мога да се откажа от това, което съм прочел и това, което съм казал, е че съм възприел тази информация по определен начин. Ще ги изчакам да се налудуват и когато му дойде времето, ще кажа“, обяви той.

Така отговори на въпрос, свързан с това, че ГЕРБ води дело срещу него за 100 хил. лв. заради това твърдение.

Допълни, че това донякъде е и оперативна информация. „Има доказателства за онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми. Парите са стигнали до кухи фирми, от там до лица, които са ги ползвали не за строеж на АМ „Хемус“, а са купени скъпоструващи луксозни имоти в София“, каза Рашков.

За иска на Бойко Борисов към Рашков за 27 хил. лв. по повод изказването на Рашков, че парите за строеж на АМ „Хемус“ са минали през определена банка, с която бившият премиер е имал общи фирми, Рашков каза, че не е очаквал такава дребнавост от страна на лидера на ГЕРБ. „Изглежда са се поопразнили чекмеджетата и сега ще търси възможност с такива искови молби срещу конкретни лица „, каза Рашков.
По повод промените в Изборния кодекс, с които се връща хартиената бюлетина, Рашков посочи, че ДПС в момента се чуди как да представи аргументи защо така агресивно се е включила в смяната на начина, по който да гласува българския гражданин. „Те и преди промяната правеха всичко възможно – независимо откъде са машините – техните избиратели да приложат и формата с хартиената бюлетина. На последните избори в Кърджали разбрах с изненада, че е имало 42 подвижни избирателни секции. Тоест те са направили всичко възможно да разболеят и здравите, за да минат и да гласуват с хартиена бюлетина“, каза бившият вътрешен министър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *