Божков е готов да се върне като защитен свидетел срещу Борисов

“Наглостта на (Бойко) Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел”. Това обяви във вторник хазартният бос Васил Божков на фона на започналата война между главния прокурор Иван Гешев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Съобщението на Божков, който се укрива в Дубай от три години насам, е оферта към Гешев, която трудно може да бъде изпълнена. Само преди ден бизнесменът публикува следното послание към главния прокурор: “Понякога разкаялият се грешник може да бъде по-ценен от светец”.

Не за първи път хазартният бос заявява, че има намерение да се върне в България. През 2021 година Божков обяви, че планира да се върне в България по време на юлските предсрочни парламентарни избори или след тях. Това обаче така и не се случи.

През март 2022 година Божков обяви, че е готов да се върне в България още на следващия ден, след като “прокуратурата бъде така добра да махне червената бюлетина от Интерпол”.

Преди три години срещу Васил Божков бяха повдигнати 19 обвинения за най-различни престъпления, а точно преди да започне акцията срещу него той успя да избяга в Дубай. Местите власти нямат задължение да върнат Божков в България, защото няма подписано споразумение за изпълнение на съдебните поръчки между двете държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *