Божков: Главният прокурор е служител на Пеевски!

Бизнесменът Васил Божков съобщи, че днес прокуратурата е обжалвала решението на съда за регистрация на „Българско лято“.

„Това бе поредният опит на хунтата да ни спрат от участие в изборите. Нищо неочаквано“, написа по този повод в социалната мрежа Facebook Божков.

Въпреки действията на държавното обвинение бизнесменът няма да се откаже от участие в парламентарния вот на 4 април. Той ще търси мандатоносител, с който да се яви на изборите. Засега Божков не съобщи имена на политически формации.

Малко по-късно той публикува в страницата си във Facebook част от интервю, в което отправя сериозни обвинения. Той заявява следното:

„Главният прокурор е служител на Пеевски!“

Журналистът го пита дали е сигурен в това, което казва и Божков потвърждава, че е сигурен на 100% и си стои зад думите.

„Думите му бяха: „Купуваме си Нова телевизия, ще си изберем главен прокурор и никой не може да ни пипне в следващите 10 години. Цитирам го. Все пак ви казвам, че съм близък с него до 26 януари“, казва още Божков.

Изявлението на бизнесмена поражда няколко въпроса. Първият е коя партия ще бъде мандатоносител на Божков? Както и дали ще се коалира с няколко политически сили. Това са въпроси, които интересуват гражданите, но към момента нямат отговор.

Обезпокоителен факт е, че Божков е убеден, че главният прокурор е човек на Пеевски. Това отправя много тревожни сигнали към цялата политико- и правораздавателна система в България, както и към медиите.

Друг сериозен проблем е, че Делян Пеевски е депутат от ДПС, а „Движението за права и свободи“ се определя като етническа партия, тоест тя не е чисто българска. В същото време има редица основателни съмнения, че ДПС на практика в момента управлява заедно с ГЕРБ, въпреки че официално се води опозиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *