Божков взел „Левски” от Борисов и Пеевски

Спас Русев фиктивно притежавал клуба, адвокат Александър Ангелов държал акциите

 

Васил Божков е получил „Левски“ в началото на 2019 г. от Бойко Борисов и Делян Пеевски, разкри бизнесменът от Дубай в интервю за БНР. Той призна, че се е заел със „сините“, защото двамата не искали да издържат клуба повече.

От думите му става ясно, че депутатът от ДПС е издържал клуба чрез адвокат Александър Ангелов. „Той е един от хората, от които взех акциите“, каза Божков. „Борисов и Пеевски спряха да дават пари за „Левски“, закъса отборът, казаха ми да го взема.

Пеевски без Борисов не може да съществува, както и обратното. Не трябва да се демонизира само единият, те са като сиамски близнаци. Купиха си телевизия, сложиха си прокурор, опитаха се да завладеят съда. На върха са те двамата“, заяви Божков пред БНР.

Божков властва на „Герена“ няма и година, защото след предложението за промени в Закона за хазарта в началото на 2020 г. се оттегли. Той е в Дубай, а срещу него има повдигнати 18 обвинения.

„Никой не ме е принуждавал. Взех Левски, защото Борисов и Пеевски, които издържаха клуба, спряха да плащат. Направих го, защото когато аз правя нещо, се справям добре“, каза пред БНР Божков.

Той обясни, че „не знае защо Делян Пеевски е спрял да издържа Левски и не го е питал“. Божков добави, че депутатът от ДПС е издържал клуба чрез адвокат Александър Ангелов. „Той е един от хората, от които взех акциите“, уточни Божков, който спря парите на „Герена“ през януари 2020 г. Така по думите му става ясно, че не Спас Русев е държал акциите, от който официално Божков ги взе, а самият Ангелов. Ангелов, Иво Тонев и Николай Иванов ръководеха клуба преди Русев. Триото притежаваше мажоритарния дял от акциите между юни 2015 г. и август 2016 г.

Именно около контролния пакет имаше доста скандали миналата пролет. Божков опита да предаде акциите на Борисов в Министерския съвет, наричайки го „истинския собственик“, а премиерът отказа да ги получи. Впоследствие Божков организира анкета във фейсбук, с която феновете да определят на кого да джироса акциите, които отидоха в Наско Сираков. Легендата на „сините“ и в момента е мажоритарен собственик.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *