БЕХ уволни целия борд на Булгаргаз

В петък, в 17,30, съветът на директорите на Българския енергиен холдинг е освободил целия борд на директорите на “Булгаргаз”. Въпреки края на работния ден документите са внесени за регистрация в Търговския регистър, добавя изданието и публикува факсимиле от протокол от заседание на съвета на директорите на БЕХ.

От борда са освободени изпълнителният директор на газовата компания Николай Ангелов Павлов и останалите членове на борда – Светослав Танев Делчев, Диана Стоянова Бонева, Илиян Кирилов Дуков, Николай Атанасов Дончев.

В новия борд са назначени Людмил Венциславов Йоцов, Анжела Светославова Славова, Антон Йорданов Адамов, Иван Димитров Топчийски, Стефан Пандов Войнов.

За председател е избран Иван Топчийски, а за изпълнителен директор Людмил Йоцов.

Според публикацията Николай Павлов е болен от COVID и е карантиниран вкъщи. Изпращали са му полицаи да го проверят.

“Преди няколко седмици стартира проверка от БЕХ (на „Булгаргаз“). Колегите вследствие на данните, които са събрали, както и някои допълнителни неща и текущата ситуация с цените на топлоснабдяването, са взели това решение“. Така в събота министърът на енергетиката Александър Николов обясни причините за освобождаването на ръководството на „Булгаргаз“ пред bTV.

„Това е един акт, който би трябвало да премахне всички пречки по внос на по-евтиния азерски газ“, каза пък експертът от ИТН Иван Хиновски.

Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова (ГЕРБ) обаче смята, че уволненията са незаконни. “Този мандат се прекратява при определени от закона случаи”, заяви тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *