Белият дом уличи Петков в лъжи

Българският министър-председател Кирил Петков, който е на посещение в САЩ, отново се опита да заблуди българската общественост за уж постигнати резултати при срещата му с вицепрезидента Камала Харис.

В съобщението от тази сутрин на правителствения пресцентър до медиите се казва: „Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни.“

Само няколко часа по-късно истината излезе наяве с официалното прессъобщетние на Белия дом, което фактически уличава българския премиер в неверни и измислени твърдения

„Вицепрезидентът Камала Харис се срещна днес с министър-председателя на България Кирил Петков. Тя изрази своята признателност за силния съюз и топлото приятелство между САЩ и България. Тя благодари на министър-председателя за подкрепата на България към Украйна и потвърди солидарността на САЩ пред последния опит на Русия да използва енергията като оръжие. Те се съгласиха с необходимостта от укрепване на устойчивостта на Европа чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки извън Русия и значението на продължаването на силната отбрана и възпирането по източния фланг на НАТО”.

От него става ясно, че в официална позиция на Белия дом от срещата на премиера Петков с вицепремиера Камала Харис, няма и дума за реални доставки на втечнен природен газ към България на цени под тези на „Газпром“, за каквито четем в съобщението на Министерския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *