Безсрамно Борисов се обяви за победител на изборите

Няколко стотни нямали значение. ЦИК манипулирала, а Рашков правел параван на ИТН

 

Няколко стотни нямат значение! Слави, тия няколко стотни нямат никакво значение. Честито! Ако така мислиш, че си ни победил, да ви е честито! Така, със жлъч, се обърна към лидера на „Има такъв народ“ бившият премиер и вожд на ГЕРБ Бойко Борисов. Безсрамно той отново се обяви за победител на провелите се вчера избори, въпреки значителния отбив от него и неговата партия.

„След два месеца стъргане, чупене, блъскане, десетки, стотици, дори хиляди наши симпатизанти бяха задържани. Беше им забранено да гласуват и да се занимават с изборна работа“, започна да се оправдава Борисов.

„Фирмите, в които ходехме, молеха да не стане известно, защото веднага след нас отиват данъчните. Хората се криеха и се плашеха от това, което диктатурата на Румен Радев наложи. И резултатът какъв е? ГЕРБ печели в 16 области, ИТН в 8, ДПС в 5, ДБ – в 2. Лидерската битка в София печели Бойко Борисов. Най-много висшисти – умни и красиви – за ГЕРБ“, не пада по гръб Борисов, въпреки краха на изборите, които се проведоха вчера.

Безобразията в чужбина били чудовищни, вероятно защото ГЕРБ там е 4-та политическа сила.

Борисов обвини в манипулация и Централната избирателна комисия. „Забележете от 20 часа снощи до 7:30 сабалем са обработени 95,22% от протоколите. ГЕРБ води 23,91%, ИТН – 23,66 на сто. Запомнете цифрите, защото в бързината си на манипулация след това са написали същите цифри ама обратно. В 11 часа Трифонов обявява правителство и казва, че чака Радев да им прати мандата. По това време ГЕРБ е първа политическа сила. От къде знае Трифонов какво ще се случва по-нататък. Тяхната ЦИК още нямат краен резултат и не могат да преброят 2 процента и половина. Така подплашиха хората, че постигнахме това, което искаше Румен Радев – масово гласуване на изборите, голяма представителност на народа. Кой от нас може да каже в момента, че представлява народа? 70% се отвратиха и не отидоха да гласуват“, каза лидерът на ГЕРБ, но пита ли се защо и от кого се отвратиха българските избиратели.

„Ние добре, че сме живи при тоя терор на Рашков. Голям късмет. Нашите хора цяла вечер звънят и викат: „Оцеляхме!“ – експремиерът не пропусна да обвини и служебният вътрешен министър.

Бойко Рашков бил направил параван на ИТН и още някои.

А предложеното днес от Трифонов правителство било игра на президента Румен Радев, за да останел служебният кабинет.

Изявлението, в което Борисов уж се обяви за победител, всъщност премина в обяснителен режим, който май хич не е присъщ за победителите.

1 коментар

  1. Една Тиква може да мисли по особен начин. Например, да смята, че мандатът й да управлява, пардон, краде, е доживотен. На такова нещо могат да се надяват само потомствените монарси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *