Бг комедия! Борисов предложи на хакера да съдейства срещу хакера, за да спаси хакера

Пробивът в НАП бил „сравнително левашки“, смята шефът на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов

Обвиненият за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков да съдейства на ГДБОП, а в замяна да бъде оневинен. Това предложи днес премиерът Бойко Борисов. От думите му стана ясно, че спецполицаите се борят безуспешно с криптирани сървъри дни наред и не могат да пробият защитата им. Борисов не уточни дали става дума за сървърите на фирмата, в която работи 20-годишният младеж.

Най-човешки казвам – що не съдейства на служителите от БОП-а и да им разкодира машините и да проверят, и да го оневинят„, заяви Борисов.

Предложението му е доста странно, тъй като в момента Бойков е единственият обвиняем за случая. На практика премиерът му предлага да съдейства срещу себе си, за да оневини себе си. Освен това „оневиняване“ не може да бъде направено от МВР, а производството би могло да се прекрати от прокуратурата или евентуално от съда. За евентуално съдействие от Бойков в четвъртък бе попитан и адвокатът му Любен Казанлиев. Той бе категоричен, че това може да се случи, само ако обвиненията се снемат.

Намерили са логове или нещо подобно

С уточнението, че нищо не разбира от темата и не иска да я коментира, за да не сбърка, премиерът се впусна в коментар. Той обясни, че службите са му докладвали, че такива защити досега не били виждали.

Те си говорят на техен език и не бих искал да се вкарвам в него. Мога да кажа каквото службите докладват и то е, че са намерили логове или нещо подобно. Моята молба е – след като е невинен и според вашата телевизия, гледам много внимателно, е невинен, да отвори сървърите, да покаже машините на колегите, да му се извинят и да се приключи. Те в момента, дни наред работят върху декриптирането. Много добри защити, казват, дет се вика, не са виждали„, обясни премиерът.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *