Бащата на починалия абитуриент: Манипулират документацията на Христо

Иван Денев е убеден, че антибиотиците, а не коронавирусът са убили сина му

 

Манипулация в медицинската документация разкри бащата на 19-годишния покоен абитуриент от Велико Търново, който издъхна от COVID-19 на 1 август. Иван Денев обяви тази вечер, че вече трета седмица има твърде оскъдна информация от МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” защо се стигна до смъртта на Христо. И обвини директно лекарите, че са изпуснали момчето му и са сбъркали лечението му. “Разправят за цитокинова буря. Как го решиха? На врачка ли ходиха?”, пита Денев задочно чрез ефира на “7/8 ТВ” медиците в болницата.

Адвокатът е убеден, че антибиотиците и тоцилизумабът, за който и Lupa.bg ви информира обстойно, са убили Христо.

Според лаборанта Георги Тодоров, който бе включен в ефира, има тежки несъответствия при приложените медикаменти спрямо клиничната картина на абитуриента.

“Той влиза в болницата с увреда на черния дроб. А след това му се прилагат венозно медикаменти, които са противовъзпалителни и намаляват температурата. Не знам защо това се е наложило, а след това са му приложени лекарства, които са други противовъзпалителни, за които е известно, че имат намаляващ имунитета ефект. След това са дадени множество антибиотици. Не знам защо. Видях, че са му приложени 4 антибиотика”, коментира медицинското лице.

На въпроса дали са правени експерименти, д-р Тодоров е категоричен, че ако той е бил лекуващ лекар, със сигурност нямало да приложи толкова много препарати едновременно.

“Различните организми реагират по различен начин. Христо е бил много здраво момче, дори след прилагането на 21 юли едно лекарство за третиране на ревматоиден артрит (РоАктемра или тоцилизумаб). Това лекарство има вълшебен ефект върху тези пациенти, но никой не знае какъв ефект има той с хора с бактериални или вирусни инфекции. Мислели са си така да лекуват цитокиновата буря. Лабораторните изследвания сочат цитокинова буря. Това е сепсис”, потвърди д-р Тодоров.

“На моя син не бе дадена възможност дори да остарее. Досега освен, че търся истината, бях подложен и на немалко критики. Но не търся тлъсто обезщетение. Повярвайте ми, пари имам достатъчно, парите и всички други съблазни от живота никога не са били цел за мен. Достатъчно способен съм, че където и да отида, ще ги изкарам. След тази загуба нищо не може да ме събори”, добави покрусеният баща. Той пита още и как са били намерени двете дози цотилизумаб на стойност над 3000 лева. “От ръкава ли си ги извадихте? Кой ги плати и кой реши да го приложи”, добави Денев.

Направило му е много неприятно впечатление, че е бил укоряван за това, че ронел престижа на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” и обяви, че не е било вярно, че Христо е бил болен и в тежко състояние. “Дори от епикризата се вижда, че той е постъпил на собствен ход, в нормално състояние. На 26 юли имаше живо предаване в Канал3, в което шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова казва, че към онзи момент няма пациент в интензивното отделение. Тогава моят син къде е бил?!”, пита Денев.

И цитира Буда: “Има само две грешки, които могат да се направят по пътя към Истината: да не стигнеш до края и да не започнеш”.

Той благодари за бързата реакция на прокуратурата. Вчера стано ясно, че Софийската градска прокуратура ще води следствието, след като се разбра, че чичото на Христо е зам.-апелативен прокурор на старата столица, а майката на момчето е главна медицинска сестра в болницата, което доведе до масови отводи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *