Барни Ръбъл си отиде, но пещерата на Флинтстоун ни чака

Фейсбук изяде главата на правосъдния министър Данаил Кирилов

 

Добродушният герой от анимационния филм за каменната епоха “Флинстстоун” Барни Ръбъл, който в последните няколко години се радваше на изключително популярност сред българската общественост, най-сетне може да се върне на заслуженото си място при останалите герои от сериала – в топ 100 на най-добрите анимационни шоута.

Това стана възможно благодарение на неговия двойник, подвизаващ се по нашите географски ширини под името Данаил Кирилов, в качеството си на правосъден министър, но вече бивш, тъй като подаде оставка в сряда (26 август).

На прощаване можем да кажем, че Кирилов спечели прякора си Барни Ръбъл в продължение на няколко години не толкова заради външна прилика с героя от анимационния филм, а най-вече заради поведението си. Подобно на симпатягата от сериала, и Кирилов живееше в сянката на своя кумир, премиера Бойко Борисов и го гледаше влажно и предано в очите, опровергавайки тотално твърдението, че кучето е най-верния приятел на човека.

Но дори и кучетата са наясно, че ръката която обикновено ги храни, най-често ги наказва. А Барни Кирилов така и не го научи. Оставката му стана факт, ден след като той наруши заповедта на Борисов да престане да публикува постове във Фейсбук. Повод за забраната бе пост, в който правосъдният министър нарече предшественика си Христо Иванов Спонджбоб. А в последният си пост в социалната мрежа, който му изяде главата, Кирилов описа опонентите си като “безумно красива сган”.

Освен забрана, активността на Кирилов във Фейсбук му донесе и неочаквана популярност сред потребителите на социалната мрежа. След като той обясни, че има списък от 250 души, които редовно го наричали Барни Ръбъл, във Фейсбук се появи група с название “Група на наричащите Дани Кирилов с името Барни Ръбъл”. В деня на създаването си тя регистрира над 2000 членове, а бързината, с която се разрастваше, показа че за първи път в историята на Фейсбук е възможно цял народ да влезе в една група. Без партийните тролове и верни партизани, разбира се…

Социалната мрежа регистрира и още един феномен – за първи път у нас Фейсбук стана причина за оставка на министър. Управляващите, които демонстрират социална сензитивност като на предците ни от каменната епоха, вече 48 ден са обект на протести в цялата страна. Но не им пука и с викове “яба-да-ба-дуу” се готвят да щурмуват Великото народно събрание и с корифеи като Данаил Кирилов възнамеряват да изчукат с длетата си нова Конституция.

Фейсбук спечели срещу Барни Ръбъл, но с неговия нов основен закон със сигурност ще се изправим пред заплахата да се озовем в пещерата на Флинстстоун…

Румен Савов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *