Балъков се надява днес на чудо като от “Парк де пренс”

Селекционерът намекна, че ще излезе с дефанзивна схема срещу англичаните

На голям късмет срещу англичаните се надява селекционерът на националния отбор Красимир Балъков в днешната квалификация от гр.А. Двубоят е днес от 21.45 ч. на ст. “Васил Левски” и ще бъде предаван по БНТ1. Главен рефер ще е хърватинът Иван Бебек.

Балъков дори направи препратки с най-щастливия двубой в историята на националния отбор – победата с 2:1 над Франция през 1993 г. на ст. “Парк де пренс”, която ни класира за световното първенство през 1994 г. “На мен ми се иска да стане хубав спектакъл, защото всички го очакват. Ако Господ е с нас, както през 1993-а, можем да направим нещо”, коментира треньорът.

Той намекна също, че ще излезе с дефанзивна схема срещу англичаните, които завършиха на 4-то място на Мондиал 2018. “Въпреки че ще играем вкъщи, ще се съобразим със съперника и ще направим изискванията към състезателите в тази насока. Англичаните са един от най-силните отбори в света, но всеки има слаби места. Трябва да им спрем динамиката и да се възползваме от нашата.”, завоалирано каза Балъков и обеща промени в състава. За домакинството ще е на линия халфът Симеон Славчев, който пропусна заради вирусно заболяване гостуването срещу Черна гора (0:0).

Балъков също така отрече в българския футбол да има проблем с расизма. “Има много чернокожи играчи, които играят в първенството и не мисля, че има повече расизъм от този в Англия. Щом те го правят този въпрос, значи при тях сигурно има такъв проблем с расизма. Там имат много националности и може да се чуват подобни викове по стадионите, но при нас това го няма. Това нещо не се случва често у нас и се надявам всички да загърбим тази тема и да играем футбол”, каза селекционерът и призова за голяма подкрепа от феновете.

Схема с контраатаки препоръча и най-успелият български футболист в Англия – Димитър Бербатов. Пред в. “Мирър” бившият нападател на “Тотнъм”, “Манчестър Юн” и “Фулъм” заяви: “Мисля, че ще се защитаваме повече, защото да опитваме да се надиграваме с Англия, ще ни донесе големи неприятности. Играчите на Англия са много активни. Те те поставят под напрежение и те карат да допускаш грешки. А когато си изправен срещу наистина бързи играчи като Рахим Стърлинг, Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд, можеш да изпаднеш в неприятности. Гарет Саутгейт разполага с вълнуващ тим, който играе интелигентно и интересно. Можете да видите това от начина, по който топката се движи и от движението на футболистите, че те имат идеи и следват тактиката. Затова трябва да сме внимателни. Трябва да контролираме топката, а ако получим голова възможност, да реализираме. Очаквам почти същия състав на България, който игра и на “Уембли”, коментира Бербатов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *