Байдън се ваксинира пред телевизионните камери

Той похвали администрацията на Тръмп, че е осигурила ваксината за американците

Джо Байдън се ваксинира публично и пред камерите на американските телевизии срещу Covid-19, предават световните агенции. На Байдън бе инжектирана доза от ваксината на компания „Пфайзер“ в болница в Нюарк, щата Делауер.

„Готов съм!“, заяви той на сестрата, след като нави ръкава си в очакване да получи ваксината. 78-годишният Джо Байдън носеше защитна маска по време на процедурата и благодари на персонала на клиниката. Веднага след това, той призова хората да направят същото и каза, че няма нищо, от което да се притесняват.

Джо Байдън подчерта, че администрацията на Тръмп заслужава похвала, че е одобрила и осигурила ваксината за американците. „Надявам се хората да се вслушат в експертите за нуждата да се спазват мерките – да се носи маска, да се спазва социална дистанция и при възможност – да не се пътува“, заяви още бъдещият президент.

Неговата съпруга Джил Байдън също се ваксинира срещу Covid-19.

Само преди дни и настоящият вицепрезидент на Съединените щати Майк Пенс се ваксинира срещу коронавируса на живо по телевизията. На него и съпругата му Карън бяха поставени дози също от ваксината на Пфайзер и Бионтех. Обявената цел бе да се покаже на гражданите, че политиците не само агитират за ваксинация, а на свой ред участват в нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *